Üdvözöljük az Országos Teleradiológiai Rendszerben!

#

900.000 eset röntgenrendszerünkben

2019. augusztus 01. 20:00

Közelíti az egymillió röntgenleletet az Országos Teleradiológia Rendszer röntgendiagnosztikai platformja.

2010. július 6-án, kedden, 14 óra 9 perc 53 másodperckor érkezett meg az első leletezendő vizsgálat a budapesti XVI. kerületi Kertvárosi Egészségügyi Szolgálattól röntgen teleradiológiai rendszerünkbe, amelyet a debreceni Kenézy Kórház radiológus csapata leletezett. Abban a hónapban 221 eset leletezése valósult meg…

Azóta eltelt 9 év és 1 hónap, jelentős mértékben bővült tevékenységünk, az egy partnerből 64 lett, a kezdeti napi átlagosan 10 eset helyett sűrűbb napokon elérjük az 1300-1400 leletet.

Augusztus 1-jén, csütörtökön délután 14 óra 9 perc 3 másodperckor jött el a pillanat, hogy a belső számláló elérte a 900.000 vizsgálatot. Ezt a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházból feladott magas prioritású esetet egy fiatal kollégánk leletezte és zárta le 14 óra 13 perc 46 másodperckor.

Naponta országosan átlagosan 12 ezer röntgenvizsgálat történik, ennek nagyjából tizedét feldolgozni jelentős informatikai és emberi erőforrásokat igényel. Különösen a nyári időszakban, amikor nem csak partnereink radiológusai, hanem saját kollégáink közül is sokan vannak szabadságon.

Rendszerünket, benne a vizsgálatkészítési minőségbiztosítást, a teljes körű beszédfelismerési támogatást, valamint a mellkasi röntgenvizsgálatok mesterséges intelligenciával támogatott leletezését, folyamatosan továbbfejlesztjük, hogy radiológusaink hatékonyabban dolgozhassanak, és intézményi partnereink minél hamarabb, átlagosan 30 percen belül kaphassák vissza betegeik leleteit.