Üdvözöljük az Országos Teleradiológiai Rendszerben!

2015. február 5-én az Országos Teleradiológiai Rendszer röntgendiagnosztikai platformja átlépte a 150 ezer vizsgálatos határt.

 

Az Országos Teleradiológiai Rendszer 2014 májusában jelentette be, hogy a röntgendiagnosztikai tevékenysége során elvégzett vizsgálatok száma meghaladta a 100 ezer esetet. Azóta kilenc hónapnak kellett eltelnie, hogy átlépje a rendszer a 150 ezer vizsgálatot.

A 2010 júliusi indulás óta eltelt négy és fél évben a rendszer terhelése negyvenszeresére nőtt, az akkori egyetlen partner, a budapesti XVI. Kerületi Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat helyett jelenleg 25 intézmény kapcsolódik folyamatosan a rendszerhez és veszi igénybe napi rendszerességgel az O.T.R. röntgen távleletezési lehetőségeit.

Csúcsterheléskor naponta több mint 600 esetet dolgoz fel a rendszer, 2014 folyamán 12 perc 41 másodperces átlagos leletvisszaküldési idővel – partnereink visszajelzése alapján kiváló szakmai minőség és klinikusi elégedettség mellett.

A rendszert működtető csapatban jelenleg több mint 50 radiológus vesz részt, 10 magyarországi városból működtetve teleradiológiai hálózatunk röntgen leletezési hátterét.