Üdvözöljük az Országos Teleradiológiai Rendszerben!

A TeleXray országos röntgen teleradiológiai hálózat 2015-ben már több mint 100 ezer röntgenvizsgálatot leletezett.

2010 nyarán indult a Béker-Soft Informatika Kft. által frissen kifejlesztett Terasy teleradiológiai rendszerrel és a mögé épített munkafolyamatokkal. Akkor vált egyértelművé, hogy az éppen fejlesztés alatt lévő és felújított, digitális röntgeneket működtető járóbeteg szakellátó központoknak lehet, hogy szüksége lesz egy olyan hálózatra, amely leveszi a röntgenvizsgálatokkal kapcsolatos leletezési terheket az intézményvezetés válláról. 

Ma már egyre nehezebb radiológust találni. Az igények növekedése, az elvándorlás, az állami ellátórendszer orvosi béreinek emelése megtette hatását. Ha valamilyen ok miatt - akár átmenetileg is - pótolni kell a radiológust, nincs könnyű helyzetben a humánpolitika: vagy nem talál szakembert, vagy ha talál, a jövedelmi elvárás nehezen gazdálkodható ki a finanszírozásból.

Ennek köszönhető, hogy működésünk hetedik évében első heteiben már több mint 40 egészségügyi intézménynek leletezünk, naponta akár több száz röntgenvizsgálatot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kialakított technológia és folyamatok:

  • megoldják az intézmény radiológus problémáját;
  • felgyorsítják a diagnosztikai folyamatot;
  • megalapozzák a protokoll alapú, minőségi vizsgálatkészítést;
  • javítják az intézmény külső, szakmai megítélését;
  • vonzóbbá teszik az ellátást a betegek számára és hozzájárulnak az intézmény fejlődéséhez.

Közös célunk a magyar egészségügy fejlesztése, ezért olyan, leletalapú díjazási modellt működtetünk, amely az intézmény számára könnyen kiszámítható, radiológus szakorvosaink számára motiváló hatású és a tevékenységet fenntarthatóvá teszi.